divendres, 25 d’abril del 2008

Abrera. Poble o ciutat?

Abrera és oficialment una ciutat, tothom ho sap. Això de sobrepassar els 10.000 habitants ens converteix en ciutadans. Abans erem "gent de poble".
Sembla que les xifres no s'aturen aquí. En l'últim ple es va aprovar edificar el què ara són terrenys de TEDSA. Será el què és coneix com a zona residencial estratègica(ARE).

Segons l'Ajuntament:

"L´espai escollit, just davant de l´església i a tocar de la zona esportiva, per una banda i del Torrentet, de l´altra, permetria, a més, donar coherència urbanística a la trama urbana ja que connectaria els barris de Els Pisos, La Florida i el barri antic, ara separats.
D´aquesta manera, aquesta zona es convertiria en el tercer gran eix cívic del municipi, juntament amb l´Avinguda Generalitat i el Passeig de l´Estació; permetria la recuperació del Torrentet com a espai de passeig, la urbanització de l´actual zona esportiva i la connexió amb els barris, a través del nou vial de creuament del riu Llobregat."


És una bona idea, una oportunitat de creixement. Ara bé estem preparats per afrontar aquest creixement, que es produirá en un màxim de 5 anys??? Ara mateix la resposta és negativa.

Trobem que falten escoles. Trobem que amb 2 escoles no en tenim prou, i que tot i que fa poc que es va estrenar l'escola Ernest Lluch... ja s'hi fan classes als passadissos. (Que ningú ho vulgui negar, és del tot cert). Que l'IES es quedará petit, i que amb un segon institut no n'hi haurá prou. Que el teixit comercial d'Abrera és molt reduït, la prova la tenim aquests dies... tanca el supermercat i sembla que entrem en un període de crisi i s'han d'inventar un servei de bus al Caprabo/Eroski. Potser el Mercadona, o Mercat Municipal(que agrada més a l'alcaldessa) solucioni el problema durant un temps, però potser es quedi petit quan Abrera creixi com está previst.

El Centre Aquàtic Municipal, és ja una mica petit pel que fa a la capacitat d'usuaris... i d'aquí 5 anys segur quedará petitíssim. La falta de previsió ha marcat sempre les formes en aquest poble.

El Centre Polivalent, és una estafa, un engany pels joves. (Us recomano l'article d'EUiA a l'ABRERAINFO).

Pel què fa les comunicacions... está prevista una estació de RENFE, i esperem què una millora en el servei d'FGC. D'això no ens podrem queixar. Però això ja no depén de l'Ajuntament. Depén de més amunt.

Jo, personalment, com a ciutadà d'aquest municipi penso què ha arribat el moment de dialogar, de sentar-se en una taula, l'equip de govern, els partits de l'oposició, les associacions de veïns, l'associació de comerciants... i parlar sobre el creixement que viurá Abrera en els pròxims anys.

Potser si es comença a parlar ara, demà no haurem de lamentar conseqüències negatives degudes al creixement desmesurat i descontrolat.

Abrera necessita conèixer i estudiar aquest creixement, i saber si és realment necessàri. Jo opino què si, que si volem crèixer s'ha d'aprofitar aquestes ofertes de la Generalitat, com ho és l'ARE. Però això no significa acceptar les ofertes rapidament, tal i com s'ha fet amb aquesta, que es va proposar al ple un cop ja estava tot parlat. La majoria absoluta no és sinònim de llibertat d'actuació. En democràcia el que importa és el diàleg, el consens.

El què està clar és que per fer què Abrera prosperi, ha de crèixer. Però no ho pot fer seguint el model actual. Un model de desorganització, d'aïllament comercial. No pot crèixer sense una comunicació entre nucli urbà i barris. No pot crèixer dividida per autovies, autopistes... Ho ha de fer amb seny. Amb unes bones sortides, amb un bon sistema de transport públic. Primer s'han de cobrir les necessitats d'aquests 11.000 habitants que som ara, i posteriorment podrem pensar en crèixer. Però ara mateix no podem crèixer, encara queda molta feina a fer. S'ha de crèixer de forma controlada i satisfent les necessitats dels ciutadans. I en aquest aspecte Abrera té un deute pendent amb la ciutadania. Per això entre tots hem d'aconseguir fer força, hem d'aconseguir que l'equip de govern ens escolti als ciutadans, que escolti a la resta de partits polítics, a les associacions afectades...

El tema mereix respecte, el tema del creixement mereix que l'equip de govern deixi de banda l'absolutisme i escolti al poble. El tema no és si fem una rotonda aquí o un metre més enllà. El tema és la construcció d'un nou barri(de moment), el tema és el creixement de població i una manca de serveis, que provocará una dèficit de serveis increïble, que l'IBI no podrà solucionar.

Així doncs, des d'aquesta humil tribuna, demano a l'equip de govern, i en especial al regidor de territori que faci cas de les meves paraules, que estic segur podrien ser assumides per bona part de la ciutadania d'Abrera. Sé que en la ment d'alguns fals-socialistes que governen, la paraula diàleg no existeix, que no saben què és escoltar... però sempre és un bon moment per canviar.

El futur d'Abrera no pot estar en mans d'una majoria absoluta, el futur d'Abrera ha d'estar en mans de tot el poble. Perquè recordin què el poder el té el poble, és a dir tots nosaltres, no només el PSC, tampoc el PSC amb l'ajuda de la resta de forçes polítiques, sinó també amb els ciutadans apolítics, amb els ciutadans desencantats de la política... en definitiva... en tots nosaltres.
Si seguim així... el regidor de cultura haurá d'organitzar un concurs per canviar l'escut d'Abrera, que ja no podrá tenir l'arbre com a símbol, sinó que haurá de tenir un bloc de pisos al centre, o bé un pont del 4t Cinturó, o bé un riu destrossat...

dijous, 24 d’abril del 2008

Felicitats, Yepes!

Avui m'agradaria felicitar al PSC d'Abrera i en especial al sr. regidor de cultura, el ja conegut sr. Josep Maria Yepes.
Vull felicitar el PSC d'Abrera per la seva voluntat incansable de canviar la cultura tradicional catalana. Si llegim l'article del PSC en el darrer Butlletí Municipal, ara anomentat ABRERAinfo(per cert, quina originalitat!)hi trobarem unes paraules què demostren una cosa que tots ja sabiem: "S'acosta Sant Jordi, el dia dels enamorats"... home jo més aviat diria que Sant Jordi és el dia del llibre, de la rosa; o el què és el mateix una festa de la cultura literària. Crec que no hem de convertir aquest dia en una nova diada comercial de l'amor, ja tenim el dia 14 de febrer.
Això no és ser sectari de la cultura ni res semblant que pugui pensar ara el sr. Yepes en llegir aquest escrit, és simplement una defensa de la cultura tradicional catalana.
Ahir, dia de Sant Jordi, vam poder sentir en boca d'Albert Rivera(Ciutadans), que volien que el dia 23 d'Abril fós la diada de Catalunya, en comptes del dia 11 de Setembre. Això encara té un cert sentit, tot i que és inacceptable.
Ara, el que diu l'escrit del PSC abrerenc demostra la incultura d'alguns dels seus membres. Jo no sé amb certesa qui ha pogut escriure tal bajanada, però m'atreviria a nominar el Primer Secretàri de l'Agrupació Socialista d'Abrera, o també el sr. Yepes, que té una dèria obsessiva amb canviar la cultura. Sr.Yepes, ser regidor de cultura no li dóna dret a carregar-se la cultura catalana. Ara bé segueixi així, almenys als seus companys de partit els hi agrada això de jugar a canviar la cultura tradicional. Ho dic per la felicitació que li fan a l'escrit del Butlletí: "Felicitats Yepes".

Per cert sembla què els alumnes de l'IES Voltrera van rebre amb molt d'entusiasme la nostra il.lustre alcaldessa i el nostre honorable regidor de cultura ahir a l'entrega dels premis del concurs de Sant Jordi que organitza l'IES. (ironia). El futur pinta malament pel PSC d'Abrera. Quan els joves ja no aplaudeixen l'alcaldessa... significa que alguna cosa no funciona. Jo me'n recordo de la meva etapa a l'IES i mai es va xiular al senyor Felix Chico, tampoc se'l va aplaudir en excés... però mai se'l va xiular.
Senyors i senyores... la nostra il.lustre alcaldessa ja porta dos xiulades. Quantes més en tindrem?

dimarts, 22 d’abril del 2008

No és això companys

Ara mateix enfilo aquesta agulla
amb el fil d’un propòsit que no dic
i em poso a apedaçar. Cap dels prodigis
que anunciaven taumaturgs insignes
no s’ha complert, i els anys passen de pressa.

Inicio aquest escrit amb unes paraules de Martí i Pol, que són prou clares per expressar el què avui vull escriure.

Úlimament hem vist la fulminació d'un dels treballadors d'esports després d'una llarga persecució, algun que altre expedient sense motius, la creació de nous càrrecs de confiança, la remodelació SOSPITOSA, i enganyosa del Departament d'Esports, i corren rumors que el pròxim será Promoció Econòmica, ja fa temps que tenim els mitjans manipulats i els mitjans PÚBLICS serveixen de propaganda de l'equip de govern FALS-socialista(ja no dic ni pseudosocialista, dic: FALS i en majúscules). Hem assistit a la negació de la participació infantil per part de l'equip de govern després de la proposta feta per EUiA, hem assistit a una mostra de mala educació del senyor regidor de cultura, promoció econòmica i comunicació, hem vist contestacions que haurien d'haver sigut polítiques i que van ser convertides en atacs personals vers algun regidor. Assistim continuament a mostres de totalitarisme, absolutisme(tant se val com es vulgui dir, fins i tot serviria dir feixista).
Podem escoltar continuadament frases que demostren la manca de facultats d'alguns regidors. Podriem fer una classificació dels regidors de govern segons les bajanades i mostres d'incompetència(encapçalats per la Santíssima Maria Soler de Calcuta, osigui la nostra il.lustríssima alcaldessa, la que facilita als ciutadans poder anar a comprar):

0-Maria Soler. Per autoritaria i per no ser capaç de solucionar els problemes. Per mantenir alguns regidors que sobradament han demostrat que no ho poden ser.
1- Josep Maria Yepes, per manipular els mitjans(retrassant les publicacions i fer-ho amb excuses de nen de parvulari), mentir en els plens i fent ús de la seva macabra imaginació, i a més per mal educat i prepotent.

2- Lluís Martinez, per el seu fracàs defensant el territori el Medi Ambient del nostre municipi. Perquè ens estem quedant sense boscos i están convertint les muntanyes en polígons i carreteres.

3- Josep Solà, per enganyar als ciutadans, i per estar gairebé sempre en fora de joc i necessitar de papers escrits per terceres persones en els plens apuntant les respostes. I com a responsable de l'Administració, per deixar fer o organitzar aquests sospitosos canvis. A més per alguna que altra mentida en l'últim ple dient que algún regidor assisitia a les reunions del comitè d'empresa.

4- Guadalupe Marcos, per entendre la participació infantil com a visites guiades a l'Ajuntament. I a més pels fets al Departament d'Esports.

La resta els deixem en pau, de moment. Encara no han arribat als límits dels seus companys. Esperem segueixin així.

Després d'aquesta exposició de fets què han succeït en els darrers mesos(me'n deixo alguns, i no exposo els més antics), vull demanar des d'aquí que continuïi la unitat política de l'oposició per lluitar contra aquests fets, i per intentar frenar i obtenir explicacions sobre aquests fets.
A més, i com algú va dir en aquest blog, fa falta un moviment popular i organitzat que també s'aixequi per dir PROU a aquest equip de govern absolutista i que no té en compte als ciutadans, i que no informa degudament als regidors de l'oposició, limitant així que aquests puguin informar a la ciutadania.
Hem de dir prou, perquè si pensem en tot el què ha passat en menys d'un any d'aquest govern, penseu en què pot passar en els tres que queden... Encara estem a temps, encara está a temps la senyora alcaldessa de canviar de rumb, i l'hem d'ajudar. L'hem d'ajudar manifestant-nos i fent-li veure el nostre descotentament, i potser així entendrá que s'está equivocant, i que si de veritat estima Abrera, això no pot continuar així.

Què en penseu d'una manifestació demanant la fi de la crispació, la fi de la manipulació informativa, la fi dels shows polítics en actes públics...? Així potser ajudarem l'alcaldessa a reflexionar, que crec, li fa falta.

diumenge, 20 d’abril del 2008

Recomanació de lectura

Avui m'agradaria recomanar un llibre, ara que s'apropa Sant Jordi, i algú haurá de comprar algun llibre...

Vull recomanar un llibre del que tot just porto llegides una cinquantena de pàgines, però és un d'aquells llibres què no pararies de llegir. El llibre es titula Si això és un home, de Primo Levi, un supervivent d'Auschwitz.


L'autor descriu la situació viscuda en primera persona amb un vocabulari proper, alhora apassionat i què fa posar els pèls de punta.

Exposo algun petit fragment i així podreu comprovar l'exactitud amb que descriu el que sentia en aquells durs moments, on la mort estava present a cada pensament:

"De les quaranta-cinc persones del meu vagó, només quatre vam tornar a veure les nostres cases; i va ser de molt el vagó més afortunat"

" (...)algú altre no volia deixar la dona: van dir"després altre cop junts"; moltes mares no es volien separar dels fills: van dir"bé, bé, quedar amb fill". Sempre amb la calmosa seguretat de qui no fa altra cosa que la seva feina de cada dia; però Renzo es va entretenir un instant de més a acomiadar-se de Francesca, que era la seva promesa, i aleshores amb un sol cop en plena cara el van deixar estès a terra; era la seva feina de cada dia".

"Aleshores, per primera vegada ens hem adonat que la nostra llengua no té paraules per expressar aquesta ofensa, la destrucció d'un home. En un instant, amb intuïció gairebé profètica, ens ha estat revelada la realitat: hem arribat al fons. Més avall ja no es pot anar: no existeix, no es pot imaginar condició humana més miserable. Res ja no és nostre: ens han tret la roba, les sabates, fins els cabells; si parlem no ens escoltaran, i si ens escoltessin no ens entendrien. Ens trauran també el nom: i si el volem conservar, haurem de trobar en nosaltres la força de fer-ho, de fer per manera que darrere del nom quedi alguna cosa de nosaltres, de nosaltres tal com érem."

divendres, 18 d’abril del 2008

Sense títol. Són rumors.




Feia dies que no publicava cap escrit... Per fi tenim una mica d'aigua! L'últim cop què vaig escriure els pantans tenien un 0.8% menys d'aigua que avui...




S’enrecorden que l’alcaldessa, la nostra estimada Maria Soler (de Calcuta, a vegades), va dir en l’últim ple(03.04.08) que la creació d’un nou càrrec de confiança al Departament d’Esports no suposaria cap canvi pel que fa l’organigrama del Departament?? Jo si, m’enrecordo que tots els grups no entenien res i preguntaven i l’alcaldessa no contestava, i la regidora d’Esports tampoc.
Doncs mirin a data 08.04.08 surt un decret d’alcaldia que en primer lloc institueix la figura de Cap o Director del Departament, un càrrec amb naturalesa directiva(càrrec que el PSC va aprovar amb el vot en contra de la oposició).


Jo això ho entenc com un canvi en l’estructura del Departament. De fet en el Decret hi diu: “Reorganització del Departament d’Esports”. Bé, hi diu reorganització. Clar, no és reestructuració… Després dirá que és reorganització i que no és el mateix, i així cap problema. D’això en diré mentides camuflades.

Se’n recorden també què va dir que no suposaria canvis als treballadors??? Jo si que m’enrecordo, i crec què no sóc l’únic. El més al·lucinant del cas és que el Ple va ser el dia 3 (on van dir que la creació de la plaça aquesta de director no comportaria cap canvi als treballadors) i el dia 8 ja estava notificat aquest decret i un grapat més que sembla s'han enviat a persones concretes: a unes les treuen complements que els posen a d'altres ... O sigui que van exposar una cosa al ple -com sempre- i ja tenien elaborada una altra(o algú va donar-se pressa en escriure un nou Decret). Però no s’exaltin! Això no és nou! De fet aquí podriem aplicar la frase del sr. Yepes: “En aquest consistori això sempre s’ha fet així i així es seguirá fent, si no els hi agrada..."

Això és el tema principal d’aquest decret. En un dels punts tracta sobre la difusió d’aquest decret. S’informará al personal del Departament d’esports, als regidors de govern, i algun altre departament de l’Ajuntament. El que no diu és que s’informará als regidors de l’oposició. L’oposició s’haurá d’assabentar en aquest blog o llegint el paper en un tauler d’anuncis.
Senyora alcaldessa, i vostè vol calmar la crispació??? Segur?? Doncs començi informant als regidors de les coses que ha d’informar. Crec que aquest tema els interessa. No sé si ho va notar(potser no. Ja sé que és molt hábil jugant amb les paraules: reestructuració/reorganització; ja sé què és molt hábil intentant argumentar el què ni vostè mateix es creu i ho sap, se li nota amb els gestos que fa. Però pensava què seria habil en la interpretació... veig que no.), però si li van preguntar al ple sobre aquest tema, será perquè están interessats, no?. Al ple no els va contestar, i ara que redacta un decret no els hi passa??? Això què és sra. Alcaldessa??? Sota la meva opinió d’això se’n diu manipulació de la informació, d’això se’n diu amagar informació. Com a càrrecs electes, crec que tenen dret a rebre certa informació, i que ara per ara no els arriba(segons tinc entès), i si els arriba, els arriba quan ja és tard i quan ja está tot decidit. Segueixi així, si el que vol és sumar crispació ho está fent perfecte. Si el què vol és deixar en evidència la manca d’educació d’alguns dels seus regidors i de vostè mateixa… ho està fent perfecte. Ara, que si el què realment vol és una situació de tranquilitat i harmonia s’está equivocant. I vostè ho sap. Si no ho reconeix ja és problema seu.

En fi… el dia del ple van dir una cosa, i una setmana després ja fan un altre… Si senyors i senyores de l’equip del govern!!! Això és cumplir les paraules! Bé… és nota que són del PSC/PSOE… són del mateix partit que el sr. Zapatero

dilluns, 14 d’abril del 2008

Sobre l'ortografia...

Avui a la universitat he agafat un diari titulat " Gaceta universitària(GU)", el nº625, i l'he fullejat al tren tot tornant cap a casa.

He trobat un article interessant de Pilar Cámara que parla sobre l'ortografia. L'article comença amb unes paraules de Gabriel Garcia Márquez pronunciades durant la innauguració del Primer Congrés Internacional de la Llengua Espanyola de l'any 1997: "Jubilemos la ortografia, terror del ser humano desde la cuna: enterremos las haches rupestres, firmemos un tratado de límites entre la g y la j, y pongamos uso de razón en los acentos escritos, que al fin y al cabo nadie ha de leer lagrima donde diga lágrima ni confundirá revolver con revólver. ¿Y qué de nuestra be de burro y nuestra ve de vaca, que los abuelos españoles nos trajeron como si fueran dos y siempre sobra una".

També menciona unes paraules de l'escriptor José Ángel Mañas de no fa gaire en el seminari "El español de los jóvenes" celebrat a San Millán de la Cogolla(La Rioja). L'escriptor va defensar què els joves han d'experimentar amb el llenguatge, viure i que aquest visqui d'ells.

En canvi una estudiant d'un màster en Comunicació de la Fundació Sèneca contraargumenta: "Aún teniendo en cuenta la evolución del lenguaje, que es obvia y no se puede evitar, hay que mantener unas reglas y unas normas, ya que sólo esas directrices harán que nos entendamos unos con otros. Creo que hay que esperar a que un cambio se estabilice realmente antes de darlo por bueno y hacerlo efectivo".

L'article acava fent una reflexió final en forma de conclusió de tot l'article: "En definitiva, de un lado están los defensores acérrimos de la lengua española tal cual la conocemos, y de otro los que piensan que lo que hoy es una falta ortográfica, mañana se puede convertir en la clave de la evolución natural del lenguaje. Quién sabe, a lo mejor en unos años se cumplen los deseos de Gabriel García Marquez, y uno de sus personajes más relevantes, José Arcadio Buendía, "cuya desaforada imaginación iba siempre más lejos que la magia", se queda en una imajinacion capaz de llegar mas alla de la majia ... Al gusto del consumidor o, mejor dicho, al gusto del escritor."

I canviant de tema... avui em quedo amb una frase: "Y movida por el profundo amor a nuestra España, unida y diversa, a la paz y a la libertad. Un sentimiento que me acompaña desde que tengo uso de razón. Capitán mande firme! Y ahora digan conmigo: Viva España! Viva el Rey! "
Déu meu! Sort que aquests del PSC anaven a buscar el millor per Catalunya... Ara resulta que això del Ministeri de Defensa és de vital importància per Catalunya... I la Chacón tan contenta perquè és pensa què és un acte que reconeix la dona dins l'exèrcit... Siguem realistes, l'exèrcit és gairebé inútil. Chacón, intenta reduïr el pressupost de l'exèrcit i aviam si així es destina a educació...
En definitiva,ZP s'ha tornat a riure dels catalans. I si no com s'explica que deixi la Maleni a Foment??? Acció que només és pot calificar d'insultant. Visca el VOT ÚTIL al PSC!! Ja veieu...
Alguns ja ho deiem que d'útil en tenia més aviat poc...

divendres, 11 d’abril del 2008

De compres només pel matí.

Ara l'únic supermercat existent al nucli urbà estarà d'obres del 14 al 28 d'Abril i la nostra alcaldessa s'ha tornat a convertir en Santíssima Maria Soler de Calcuta al posar al servei dels ciutadans un autobús totalment gratuït(pagat amb l'IBI suposo, com què és un servei...) És una proposta admirable i ben pensada. Ben pensada a mitjes i que obliga a anar de compres pel matí. Potser el motiu de l'horari de l'autobús, de 10 a 13h, estigui pensat en els jubilats. Jo penso que es podria haver repartit més l'horari(ho dic per poder oferir el servei per la tarda), o haver-lo ampliat un parell d'hores per la tarda(però hagués sigut més costós)Per això deia de repartir l'horari: 4 viatges pel matí i 3 per la tarda. Però mai plou a gust de tothom, i en aquest Ajuntament encara menys.
Hi ha gent que treballa pel matí i que també té problemes de mobilitat per desplaçar-se a comprar per la tarda, i que no podrán anar a comprar. Bona idea senyora alcaldessa, bona idea per aquella majoria que la van votar a canvi de 4 botifarres i unes quantes subvencions per anar d'excursió. Enhorabona sra. Alcaldessa, però com sempre... s'oblida d'una gran part de la població. Igual que amb els llibres de text, ara amb l'autobús de la compra.

I per variar una mica el tó crític d'aquestes línies... voldria agraïr al regidor Pascual Aguilar la reparació del que jo fa uns dies vaig anomenar "rotonda del Parc de l'Estació", i que vaig denuncuar feia temps estava en mal estat. Gràcies per fer cas a la meva reclamació. Bona feina. Va bé saber què aquest blog té la utilitat de crítica constructiva, i no com alguns diuen: de crítica demagògica.

Sr. Antonio Soler, esperaré amb paciència els seus arguments per calificar d'injusta la moció que demanava la dimissió del sr. Yepes per incompetent al càrrec de les seves regidories. M'agradaria saber si té arguments per negar el què està escrit a la moció. De moment penso què no. Que ni vostè, ni ningú pot tenir arguments en contra d'aquesta moció. Si els hagués tingut, potser no hauria caigut en l'insult personal, tal i com va fer. Penso que la política no consisteix en discussions de pati d'escola tal i com van fer el sr. Yepes i el sr.Martinez. El debat polític s'ha de basar en les discussions polítiques, basades en arguments coherents i respectuosos, i cenyint-se al tema, sense mentides.

dimecres, 9 d’abril del 2008

Antonio Soler i Manuel Fraga

El 1966 Manuel Fraga va aprovar la Llei de Premsa, una llei que "suprimia" la censura prèvia de qualsevol publicació. Censura que abans d'aquesta llei era obligatòria.
En aquest aspecte Manuel Fraga va fer un pas important. Això si, la censura no va deaparèixer, ni molt menys, la llei va ser més aviat simbòlica. La Llei de Premsa va permetre un major grau d'informació en llibres, diaris i revistes... però amb moltes restriccions. Per tant no existia llibertat d'expressió.
El que és més trist és que avui, encara existeixi la censura.
Segons el capítol II, sobre els drets i llibertats, en l'article 20: " 1. Es reconeixen i protegeixen els drets: a)a expressar i difondre lliurement els pensaments, idees i opinions mitjançant la paraula, l'escrit o qualsevol altre mitjà de reproducció." "2. L'exercici d'aquests drets no pot restringir-se mitjançant cap tipus de censura prèvia"

Dit això volia establir una similitud entre l'actuació de Manuel Fraga i la què actualment está duent a terme el Primer Secretàri de l'Agrupació Socialista d'Abrera en el seu blog. (Recordin está enllaçat com a Tallapancartes socialista, al marge dret de la pantalla).
Intentin escriure un comentari i veurán les retallades... com aquelles de ZP a l'estatut català... però a nivell d'un simple comentari. El sr. Soler fa allò que es feia a posteriori de la Llei de premsa de 1966... allò de seleccionar les publicacions que no van en contra .

En canvi ell s'expressa(legitimament) lliurement, escrivint les seves opinions(del tot legítimes), però sense argumentació i carregades d'odi. Només fa falta mirar el seu darrer escrit, on a part de fer un "copiar y pegar" d'aquells que sap fer tan i tan bé, de la moció presentada per ERC demanant la dimissió del sr. Yepes, carrega personalment contra el regidor d'ERC: "S’equivoca senyor regidor, sempre s’ha equivocat.". I després de dir això, un pensa: a continuació argumentará els motius què el porten a escriure aquestes paraules... però per variar... no argumenta. Antonio Soler i falta d'arguments és com una espècie de sinònim. Qui és vostè sr. Soler per qualificar d'injusta la moció??? No és cap represàlia sr. Soler, és una moció. Qui és vostè per qualificar-la d'injusta??? Escrigui uns quants arguments, per fer creïble la seva afirmació. Sr. Soler, sense arguments no va enlloc, ja ho veu.

El que cabreja més, és què sigui ell qui parli de la moció. Ell que ni tan sols es va dignar a escoltar al regidor d'ERC, ell que només va venir a escoltar els insults del sr. Yepes i el sr.Martinez. Ara bé, m'agradaria felicitar-lo ja que sembla ha imposat aquesta mentalitat que té de no argumentar. Ho vam poder comprovar perfectament. Ni el sr.Yepes ni el sr.Martinez tenien arguments polítics i van optar per l'insult i la desqualificació. Sr. Soler, bona feina, però crec no és l'encertada. (És la meva opinió).

I m'agradaria deixar oberta una pregunta m'agradaria fós contestada pel mateix Antonio Soler: Quin és el motiu de la seva ràbia als partits nacionalistes catalans? Quin és el motiu d'aquest menyspreu? Això si, li demanaria arguments, sempre hi ha un moment per començar a buscar arguments i jo des d'aquí, el convido a fer-ho. Ànims Antonio, que vostè pot!

dilluns, 7 d’abril del 2008

Carta segona a Lluís Martinez, primer tinent d'Alcaldessa.

Benvolgut sr. Martínez,
Avui m'adreço a vostè després d'haver rebut un mail agraint-me la rectificació de les meves paraules referents al seu segon cognom.

El sr.Martinez diu, en data 07.04.08(dia laborable) a les 11.20 del matí:
"Si cal publicar en el blog les meves paraules per tal d’informar algunes persones anònimes que semblen demandar explicacions, per mi no hi ha cap problema."

Sr. Martínez tal i com li he contestat, no tinc cap problema si vostè vol fer públic la història del seu cognom. Ja li he dit, aquest blog, (a diferència d'altres que diuen són socialistes, o això es pensen), no está censurat.
Sr.Martínez jo no sóc el seu lloro de repetició. Potser el sr.Yepes si, o això va semblar. Però li asseguro que jo no ho sóc. Així que sí vol explicar la seva història ho fa vostè mateix. Això si, escrigui amb nom i cognom i eviti's fer comentaris comparatius absurds de l'estil dels sous que va fer en el seu dia.

Sr.Martínez, li ofereixo la meva tribuna, com vostè anomena el meu blog", per aclarir el tema del seu cognom. I per finalitzar voldria agraïr la seva voluntat de diàleg.

Salutacions cordials.

divendres, 4 d’abril del 2008

Ple 03-04-08, el de la mala educació de'n Yepes.

Un ple que començava 6 dies tard. Un ple que va començar amb una crida al seny per part de l'alcaldessa i dirigida a l'oposició. Una crida al seny pel que fa a temps i preguntes. I va dir que seria taxativa en la normativa per controlar el temps. Si senyora alcaldessa, una mostra de la seva por.
Un ple com sempre, un ple amb massa mostres d'autoritat per part de l'alcaldessa, un ple amb algunes "pifies" en contestacions de regidors. Per exemple el sr. Solà va necessitar d'ajuda d'un paper que va passar del secretàri a l'alcaldessa; de l'alcaldessa al sr.Martinez; i del sr.Martinez, a la sra. Marcos i finalment va arribar a les mans del sr. Solà perquè pogués contestar amb coneixement.
També es va parlar de la creació d'un càrrec de confiança al departament d'esports. Sra. alcaldessa, no confia en la gent què té a esports??? Ui que això fa pudor. Què no es refia dels companys de Kritikisto?I els vol posar una persona de la seva confiança?. Tothom sap que encara no es creuen que Kritikisto escribís i actués sol. Vé d'aqui la creació d'aquest càrrec de confiança?? Pel que fa a les seves excuses què és per millorar el departament d'esports... sra. alcaldessa que torni el tan eficient sr. Pascual Aguilar a esports.
En aquest punt, tots els grups van preguntar els motius d'aquesta imposició d'un nou càrrec de confiança amb el pertinent sou de càrrec de confiança. Doncs no van obtenir resposta, només silenci. I a sobre va l'alcaldessa i diu que la taula del ple és de diàleg... Quin diàleg sra.alcaldessa??? Si no deixa replicar, si no deixa temps, si no contesta les preguntes... De quin diàleg parla?.

I passant a les mocions... m'agradaria destacar-ne dos:
La primera és la que presentava EUiA referent a la creació d'un òrgan de participació infantil, que va ser rebutjada per l'equip de govern i aprovada per l'oposició. Una anècdota: la sra. Marcos veia la participació infantil com visites guiades a l'Ajuntament. Visca la participació en aquest poble. Ara ja m'ha quedat clar quina participació és la que volen.

I per acabar: la moció que ERC va presentar per demanar la dimissió del regidor de cultura, comunicació i promoció econòmica. Una moció ben fonamentada pel que fa els arguments. Basda en una sèrie de fets què demostren la falta de compromís del sr. Yepes. Què el que volia era resaltar la manipulñació dels mitjans municipals d'informació, la manipulació dels actes públics.
La sorpresa va venir quan el sr. Yepes va defensar-se d'aquesta moció. Bé, una cosa, crec que qui el va defensar va ser el sr.Martinez, ja que aquelles paraules semblaven escrites pel sr.Martinez, i ho vaig creure més quan el sr. Martinez va parlar en nom del PSC. Paraules similars, mateixa idea. Bona defensa sr. Martinez. Ara bé; sobraven els atacs personals. Estem parlant de la feina com a regidor, quina mala llet srs.Martinez i sr. Yepes. Quina gran capacitat de demagogia sr. Yepes i sr. Martínez.
Aquesta resposta será analitzada amb més profunditat, però els deixo un tastet de frases que demostren la falta d'educació, la falta de civisme, en definitiva la manca de capacitats del sr.Yepes per ser regidor. Sr.Martínez si va ser vostè qui ho va escriure... també va per vostè!

-El pregó i el dia de reis sempre s'han fet actes partidistes en els discursos... "sempre s'ha fet així, i així es fará" a qui no li agradi no vingui. Molt bé sr.Yepes! Quina mala educació i quina falta de respecte.

-El butlletí surt amb retràs i manipulat. ..."El Butlletí surt quan es pot i quan hi ha notícies". Clar que si, sr. Yepes el butlletí surt quan vostè hi pensa, quan el PSC té notícies que el beneficien. Encara no ha aparegut cap referència a les manifestacions... No són notícia??? Més aviat no els beneficia veritat?

-El sr. Yepes va dir no tenia ambicions poítiques, però en canvi va dir que algun membre de l'oposició si que els tenia. ... Sr. Yepes normal no tingui aspiracions, no té capacitat per tenir-les.

-El sr. Yepes va acceptar el repte d'entrar al PSC perquè creia que treballarien conjuntament... Doncs miri es va equivocar de partit. El PSC porta anys fent ús legítim, però immoral de la seva majoria absoluta. De diàleg... poquet.

-I després va dir coses que havia fet bé:
-Calendari 2008 dedicat a les persones.
- "Mai Abrera havia estat tant informada"... sr. Yepes com a humorista, es podria plantejar de tenir ambicions.
-L'Ajuntament no és una agència de notícies... No, senyor Yepes, no ho és, però ha d'informar del que és fa. A més quin valor què vosté digui que mai ha estat tant informada, quin valor, vostè que arrenca cartells per tal de què la gent no s'informi d'alguna manifestació...

- I atenció, el sr. Yepes ha tingut reunions informals pel carrer amb els botiguers... I qui no té reunions informals pel carrer amb la gent?? Quina serietat sr. Yepes.

Ja dic, ho analitzaré més detalladament quan tingui la gravació. Però ara m'agradaria felicitar des d'aquí a l'autor de tantes bajanades. Sr.Martinez o sr. Yepes??? A saber...
Ara bé després el sr.Martinez va fer un discurset, aquest cop llegit per ell en el què també va faltar al respecte.

I per acabar, una pregunta dirigida al sr.Yepes: Des de quan un regidor de govern demana la dimissió d'un regidor de l'oposició per portar molts anys exercint com a càrrec electe? Qui és vostè sr. Yepes??? Qui es pensa què és?? Doncs miri, aqui es va delatar algun comentari aparegut en aquest blog, ho sento però ara penso que vostè i el sr. Martinez escriuen en aquest blog, i ho fan amagats en anònims. Sr. Martinez... sospitoses les referències utilitzades de Raimon... just dos dies abans van aparèixer comentaris en aquest blog amb referències a Raimon... No afirmo res, només dic el què penso, i ara més que mai penso que vostès escriuen amagats en anònims en aquest blog.

Sr. Yepes la moció presentada per ERC, no era per motius personals del sr.Camacho vers vostè, com va dir ahir vostè. Aquesta moció va ser idea meva, i vaig ser jo qui la va començar a redactar. Ho sento sr. Yepes per acabar de tirar per terra el seu discurs demagog d'ahir. Res personal sr. Yepes. Únicament que no volia que tot el protagonisme fós pel sr.Camacho. Aquesta moció va ser idea meva, i tirada endavant per tota la secció local d'ERC d'Abrera. Nosaltres treballem tots junts, i li asseguro, una moció d'aquesta mena no surt de questions personals, una moció com la que ERC va presentar ahir, surt gràcies a gent com vostè.

dimecres, 2 d’abril del 2008

Sobre el sou dels governants d'Abrera

Un dia vaig dir que Maria Soler havia vist incrementat de forma sospitosa el seu sou com alcaldessa. I el senyor Antonio Soler ha insistit molt en què demostri en què em baso per afirmar això. I com tot el que dic, està basat en fets, o en aquest cas en números... aqui va.
Aviso, no sóc de números, sóc de lletres. Així què demano què abans de procedir a un acte maquiavèlic i macabre per silenciar-me, agrairia que si els càlculs que exposaré a continuació contenen alguna errada, qui sigui, amb noms i cognoms, m'ho faci saber per comprovar-los. (Al mail o en un escrit en aquest comentari). No tindré cap problema en reconèixer l'error i retirar el comentari en cas d'haver-me equivocat.

A algú li han apujat el sou més de mig milió de pessetes en 4 anys? Sr. Martinez no contesti vostè.Què de sous no entèn gaire, barreja sous públics amb sous d'empreses privades. Així que es pot estalviar tornar a fer una comparació estúpida com la que ja va fer. Vostè dediquis a complir el ban de neteja de parcel.les i neteji el paisatge d'Abrera. Neteji el paisatge de màquines i de destrucció. Neteji les riberes del riu. Dongui exemple a la ciutadania.

Respecte a la tan rebatida no pujada del sou de l’alcaldessa hem de dir que a més a més de l’increment, força evident, que ha suposat el tenir un altre regidor a dedicació exclusiva (35.732,48 €), els sous dels nostres governants han experimentat respecte als de l’exercici 2003 una pujada de l’11,75 %. És a dir, un 3,75% més del que han experimentat els sous dels treballadors normals i això és així per què l’increment normal de sous durant aquests quatre últims anys ha estat al voltant del 2% ; o sigui, els treballadors normals que hagin tingut pujada de sou en aquests quatre darrers anys han experimentat un increment del 8%; el dels nostres governants ha estat de l’11,75%. No hem d’oblidar tampoc que els sous mitjans està molt per sota d’aquestes quantitats. Un treballador normal no arriba ni als 20.000 € anuals. Recordem que per poder accedir als habitatges de protecció oficial, van haver de rebaixar els guanys anuals a un total de 15.000 € per què si no hi havia massa gent que no podia accedir-hi, i encara rebaixant dita quantitat, molta gent ha quedat exclosa.

Res més, ho vaig dir basant-me en això, ara bé, si no tinc raó feu-mo saber.