dimecres, 19 de desembre del 2007

Casal de Joves? Centre Polivalent?? Primer edifici de l'era Maria Soler??


Bé aquest blog també és per parlar de l'actualitat política del meu poble, un poble que pel que fa al seu govern sembla que estiguem a l'Espanya dels anys 50, pel que fa a l'autoritarisme polític característic des de fa més de dos dècades.


Bé, com a Secretari de Joventut de la secció local d'Esquerra d'Abrera, m'agradaria informar d'un dels temes potser més interessants pel jovent d'aquest poble. Aquest no és un altre que la construcció del Casal de Joves, o també Centre Polivalent... això depenent del dia, depenent de si és interessant recordar que en el mateix edifici s'ubicarà la Escola de música i el Centre Obert.


Aquesta és una obra faraònica, característica prioritaria als darrers edificis públics a Abrera. Recordem altres construccions com la piscina coberta(CAM), que s'anomena Centre Aquàtic Municipal, però que encara que pel nom no ho sembli... també té gimnàs. Dir que ja es queda petit.

Un altre cas seria la Casa de Cultura. Amb una biblioteca molt bonica al pis de dalt, però mancada d'una sala d'estudi, o d'ordinadors on poder fer treballs(recordo que els PC's només són per connectar-se a internet). En fi... són obres faraòniques, que haurien d'estar destinades a millorar Abrera i de l'únic que serveixen és perqué l'equip de govern pugui fer-se fotos en el moment de les innauguracions.


Bueno el tema d'avui era el Casal de Joves o Centre Polivalent o Primer Edifici gran de l'era Maria Soler... això depèn dels gustos de cadascú. Per a mi això serà un gran fracàs, per molt que ens vulguin fer creure que no. Motius no falten per no confiar en aquest projecte: no hi ha planificació. Tindrem l'edifici, l'innaugurarán... i després QUÈ??? Es posarà en marxa l'Escola de música, el Centre Obert... però que passarà amb el Casal de Joves??? Ningú sap res, crec que l'equip de govern sap el mateix que nosaltres. En principi sembla que hi haurà una Sala d'Estudi(que penso que hauria d'estar a la Casa de Cultura, on està la Biblioteca), hi haurà un bar, que com tanqui tan aviat com els altres que depen de l'Ajuntament... estem arreglats!


Ara bé no acava aquí, en l'últim ple van aprovar una ampliació del pressupost de l'obra amb 150 mil euros, destinats a habilitar d'accessos i millores per minusvàlids, que això per llei hauria d'haver-se pressupostat a l'hora d'aprovar el projecte, perqué no es pot aprovar un projecte així sense pensar en un tema que dicta la llei. També es destinarà part dels diners a un complex sistema de cadires a la Sala Polivalent. Segur que quan van fer els pressupostos de l'obra, encara no havien inventat aquest sistema en l'acomodament de sales.


Avui ha arribat la segona edició del diari LA BÚSTIA, diari del Baix Llobregat nord, on Maria Soler diu que en el 2008 espera que aquest edifici sigui un punt de trobada de joves. Sincerament Maria, el veritable punt de trobada dels joves adolescents és l'institut i amb aquest projecte misteriòs ho seguirà sent!. El punt de trobada de joves més grans seguirá sent La Tina i altres discoteques properes! No es pensi que amb aquest edifici sense projecte de funcionament ho solucionarà. I és més com vol solucionar el problema etern dels joves amb un Pla de Joventut, on es treuen conclusions amb enquestes respostes per una vintena de persones???.


En fi que haurem de buscar un nom a aquesta nova construcció, o serem originals com amb el CAM i l'anomenarem CJEMCOM(Casal de Joves, Escola de música i Centre Obert Municipal)???


Començaré proposant dos noms: Centre Felix Chico, i a la Sala polivalent li direm... Sala Manolo i així honorem a un fill predilecte de la nostra vila, que per cert va ser imposat amb un ampli consens, això si consens a l'equip de govern e!