dimecres, 9 d’abril del 2008

Antonio Soler i Manuel Fraga

El 1966 Manuel Fraga va aprovar la Llei de Premsa, una llei que "suprimia" la censura prèvia de qualsevol publicació. Censura que abans d'aquesta llei era obligatòria.
En aquest aspecte Manuel Fraga va fer un pas important. Això si, la censura no va deaparèixer, ni molt menys, la llei va ser més aviat simbòlica. La Llei de Premsa va permetre un major grau d'informació en llibres, diaris i revistes... però amb moltes restriccions. Per tant no existia llibertat d'expressió.
El que és més trist és que avui, encara existeixi la censura.
Segons el capítol II, sobre els drets i llibertats, en l'article 20: " 1. Es reconeixen i protegeixen els drets: a)a expressar i difondre lliurement els pensaments, idees i opinions mitjançant la paraula, l'escrit o qualsevol altre mitjà de reproducció." "2. L'exercici d'aquests drets no pot restringir-se mitjançant cap tipus de censura prèvia"

Dit això volia establir una similitud entre l'actuació de Manuel Fraga i la què actualment está duent a terme el Primer Secretàri de l'Agrupació Socialista d'Abrera en el seu blog. (Recordin está enllaçat com a Tallapancartes socialista, al marge dret de la pantalla).
Intentin escriure un comentari i veurán les retallades... com aquelles de ZP a l'estatut català... però a nivell d'un simple comentari. El sr. Soler fa allò que es feia a posteriori de la Llei de premsa de 1966... allò de seleccionar les publicacions que no van en contra .

En canvi ell s'expressa(legitimament) lliurement, escrivint les seves opinions(del tot legítimes), però sense argumentació i carregades d'odi. Només fa falta mirar el seu darrer escrit, on a part de fer un "copiar y pegar" d'aquells que sap fer tan i tan bé, de la moció presentada per ERC demanant la dimissió del sr. Yepes, carrega personalment contra el regidor d'ERC: "S’equivoca senyor regidor, sempre s’ha equivocat.". I després de dir això, un pensa: a continuació argumentará els motius què el porten a escriure aquestes paraules... però per variar... no argumenta. Antonio Soler i falta d'arguments és com una espècie de sinònim. Qui és vostè sr. Soler per qualificar d'injusta la moció??? No és cap represàlia sr. Soler, és una moció. Qui és vostè per qualificar-la d'injusta??? Escrigui uns quants arguments, per fer creïble la seva afirmació. Sr. Soler, sense arguments no va enlloc, ja ho veu.

El que cabreja més, és què sigui ell qui parli de la moció. Ell que ni tan sols es va dignar a escoltar al regidor d'ERC, ell que només va venir a escoltar els insults del sr. Yepes i el sr.Martinez. Ara bé, m'agradaria felicitar-lo ja que sembla ha imposat aquesta mentalitat que té de no argumentar. Ho vam poder comprovar perfectament. Ni el sr.Yepes ni el sr.Martinez tenien arguments polítics i van optar per l'insult i la desqualificació. Sr. Soler, bona feina, però crec no és l'encertada. (És la meva opinió).

I m'agradaria deixar oberta una pregunta m'agradaria fós contestada pel mateix Antonio Soler: Quin és el motiu de la seva ràbia als partits nacionalistes catalans? Quin és el motiu d'aquest menyspreu? Això si, li demanaria arguments, sempre hi ha un moment per començar a buscar arguments i jo des d'aquí, el convido a fer-ho. Ànims Antonio, que vostè pot!