dimarts, 24 de juny del 2008

Aposta per la participació.

Joan Saura(ICV), conseller d'Interior i de Relacions Institucionals i Participació de la Generalitat de Catalunya ha rebut el màxim guardó que atorguen les Nacions Unides a iniciatives de foment de la participació ciutadana en la presa de decisions polítiques. Aquest guardó l'atorga la Divisió d'Administració Pública i Gestió del Desenvolupament del Departament d'Assumptes Econòmics i Socials de les Nacions Unides i és el reconeixement més important en el servei públic en el panorama internacional.

Saura ha fet unes declaracions que haurien d'escoltar els membres de l'equip de govern d'Abrera, i estic convençut que aprendrien moltes coses amb poques paraules.
“la participació és imprescindible i aquest reconeixement ens dóna molta més força per continuar treballant en aquesta mateixa direcció”. “sense participació no es pot governar, perquè estem davant de problemes complexos que necessiten respostes complexes i participatives".

Segons l'opinió de Saura, que en aquest sentit, la comparteixo, la participació millora l'actuació del govern i contribueix a que les institucions i la política guanyin prestigi.

Bé, potser a Abrera s'hauria de crear una regidoria de participació ciutadana. És una proposta que faig a l'equip de govern a títol individual després d'escoltar les declaracions del Saura. La Generalitat té un conseller de PARTICIPACIÓ, doncs a Abrera podriem tenir un regidor de Participació. Si funciona, en podem agafar exemple. Actualment seria complicat que un dels regidors de l'actual govern volgués assumir aquesta regidoria. El Yepes arrenca cartells impedint la participació en manifestacions, el Solà intenta il.legalitzar manifestacions, la Novell nega la participació dels joves, la Bengado tampoc serviria perque amb Serveis Socials ja té prou feina i pel que fa joventut els seus antecedents són similars als de la Novell. El sr.Aguilar ja té prou feina, igual que el Martinez carregant-se Abrera. La Lupe, home, que déu nostre senyor ens agafi confessats si s'arribés a fer càrrec de la regidoria de participació. Imagineu, si en un any ha aconseguit lo que ha aconseguit al Departament d'Esports i ha sigut capaç de revoltar les treballadores de l'Escola Bressol... Bé i el Ribes deixem-lo com està. Qui queda???

Lo fàcil que seria apostar per la participació. A més, ben pensat estalviaria molta feina a l'equip de govern, ja que seria la ciutadania qui els fés arribar propostes, no només en reunions presencials, sinó també via internet(s'hauria d'aprovar la moció de CiU referent a les millores tecnològico-comunicatives de l'Ajuntament).
A Abrera s'ha de fomentar la participació, arribem als 12.000 ciutadans i com a molt n'hi ha 100 que parlen i alguns ja han estat oprimits pel maquiavelisme del secretari. És a dir 11.900 están callats, dormits o prefereixen callar per por.