dilluns, 21 de gener del 2008

Grup d'Edimburg


No havia parlat mai de política europea, bàsicament perqué no estic gaire informat, però últimament estic llegint notícies que m'han fet veure que la política europea pot ser el futur. O millor dit, ha de ser el futur, la via d'alliberació dels pobles oprimits.

M'agradaria destacar la feina de l'eurodiputat d'Esquerra Republicana, Bernat Joan.

Aquest cap de setmana s'ha format el Grup d'Edimburg format per cinc partits europeus: l'Scottish National Party, d'Escòcia; l'Spirit, de Flandes; el Plaid Cymru, del País de Gal.les; Eusko Alkartasuna, d'Euskadi; i Esquerra, dels Països Catalans. (Tots ells partits de responsabilitat de govern)

Aquest és un projecte nascut dins de l'Aliança Lliure Europea(ALE), i que pretén la coordinació a nivell europeu per cooperar en els respectius processos d'alliberació nacional, en les seves tasques de govern, i un projecte comú: La creació de l'Europa dels pobles.

Així doncs un nou pas de Catalunya dins d'Europa, un pas nou amb Esquerra (amb Bernat Joan al capdavant), un pas nou amb partits independentistes. Partits que l'únic que volen és aconseguir la sobirania dels pobles que representen, i que encara avui están oprimits.