dijous, 17 de gener del 2008

Terrorisme pel PSOE; les llengües pel PP;els pactes per CiU; Rodalies per ICV i l'Estatut per Esquerra

Están definides ja les línies que seguirá cada partit durant la cursa electoral que ens conduirá a les eleccions generals del 9 de març.
El PSOE segueix amb el terrorisme, que ja els va servir per guanyar les anteriors eleccions. Tot i que aquest tema, segons les promeses de ZP, ja no hauria d'existir.Almenys el referit a ETA. Aquest tema té tirada, i no serán els únics a fer-lo servir. El PP semblava que també seria continuista amb aquest tema, i que el debat PSOE vs PP en temes de terrorisme estava servit. I així será. Però el PP aquests últims dies ha trobat una nova via.

El PP ha radicalitzat la seva direcció, ha eliminat aquells que garantitzaven cert intel.lectualisme. En definitiva a fet desaparèixer la gent vàlida (democraticament parlant), i ha revaloritzat aquells de l'extrema dreta, que garantitzen la radicalització, aquells que democraticament parlant no són vàlids. Són aquells que defensen una "grande y libre", el corresponen monolingüisme, la desaparició dels nacionalitats per tenir-ne únicament una: la espanyola.
Així doncs tenim debat lingüístic servit amb el PP, tenim terrorisme per dies amb el PSOE i també amb el PP, que haurá de dividir esforços(quin perill).

Per la seva banda, CiU seguirá el seu objectiu d'aconseguir un ministeri a Madrid sigui amb qui sigui, i sigui com sigui. Són com nens que van amb l'equip que guanya.

ICV explotará rodalies fins al límit. Bon tema, però potser n'hi ha d'altres també.

Aquests altres temes són els que está tractant Esquerra. Parlo de l'expoli fiscal, de l'increment de PIB destinat a educació, falses promeses de ZP, el desplegament de l'Estatut...

I el tema fort que ha de defensar Esquerra és l'Estatut. Aquell Estatut aprovat el 30 de setembre de 2006 al Parlament, i no aquell que després del 2 de novembre de 2006, i en part gràcies al pacte Mas-ZP, ha anat retallant-se, i que encara avui no sabem com quedará. Esquerra ha de lluitar per l'Estatut que va aprovar el Parlament i el poble en referèndum.

Així doncs ni PSC/PSOE, ni CiU poden fer servir l'Estatut. Per tant, ha de ser l'esquerra de debó(Esquerra i ICV) els qui defensin els interessos dels catalans a Madrid.

Esquerra ha de guanyar el vot de la gent que se sent estafada perque van votar un Estatut, i ara gran part d'aquello text ha desaparescut. I això que estem en democràcia. Esquerra ha de tenir un discurs dur i convinçent. El que están fent Ridao i Tardà, per exemple. En cap cas s'ha de tenir por. Em de defensar el que ens pertoca, i això és el nostre objectiu.

Em de fer veure que ICV, i sobretot Esquerra són els partits més compromesos avui dia amb la causa de Catalunya, i per tant els que mereixen més escons al Congrés de Diputats de Madrid.

Per poder defensar i lluitar pel nostre dret a la sobirania com a nació, només tenim una via: les urnes; i una única opció(doble): l'esquerra de debó, i sobretot Esquerra Republicana de Catalunya.