divendres, 1 de febrer del 2008

Carta a Toni Soler, Primer Secretari de l'Associació Socialista d'Abrera

Benvolgut Toni:

Aquesta carta va dirigida a vostè amb un únic objectiu. Simplement vull dir-li que no necessito cap lliçó, i encara menys de política. Penso que vostè no és ningú per dir-me què és política, o què és fer política. El fet de que vostè sigui Primer Secretari a mi m'és igual, no m'impressiona. Jo amb 19 anys he sigut nº4 en les municipals, i ara ocuparé el nº27 de Barcelona per les eleccions generals, i sóc secretari de joventut a la Secció Local d'ERC d'Abrera. I alguna sorpresa que pot caure. Això dins d'Esquerra Republicana. A nivell extern al partit dir-li que milito en el sindicat estudiantil Estudiants en Acció, que sóc secretari del Club Petanca Abrera, i més recentment estic fundant l'Associació Juvenil d'Abrera (només falta registrar-la), de la qual he sigut nomenat president.
Només li diré una cosa: Jo estudio Ciències Polítiques i sé perfectament que és política. I miri el primer que em van dir va ser: Política és prendre decisions.
No em vingui amb frases de Rafael Campalans que estic convençut de que no l'entén. Ja li vaig dir que vostè confón pedagogia amb demagogia.
Ara jo li'n citaré una, de més nivell, i de més difícil comprensió. Espero que l'entengui.
-"Todos aquellos que por riqueza, educación, inteligencia o astucia tienen aptitud para dirigir una comunidad de hombres y la oportunidad de hacerlo -en otras palabras, todos los clanes de la clase dirigente- tienen que inclinarse ante el sufragio universal una vez éste ha sido instituido y, también, si la ocasión lo requiere, defraudarlo". De Gaetano Mosca, 1895.

Aquesta frase de segur la coneix vostè i els seus companys que están al govern d'Abrera. Tot i que potser trobo aspectes que la fan no aplicable a vostès. Parla d'educació... però els regidors socialistes mentre l'oposició parla, s'aixequen constantment, es passen notes amb el telèfon mòvil, s'adormen i riuen... i d'això no se'n diu educació, sinó mala educació. De la intel.ligència no diré res, ja que crec que la ineptitud política d'alguns no té res a veure amb la intel.ligència, i encara menys amb l'astúcia que tenen alguns per arribar a cobrar de diners públics.
El que si que trobo compatible totalment amb vostès i la seva forma de governar, és quan diu que si l'ocasió ho requereix, s'ha de defraudar al poble. I això l'actual equip de govern, ho fa a la perfecció, i a més no només defrauda sinó que a més, menteix.

I lo que estava dient, que no necessito que una persona que m'acusa de coses que no he fet, intentant desprestigiar-me, em vingui a donar lliçons de què és política, ni de què és llibertat d'expressió, i menys quan l'alcaldessa, que pertany al seu partit, em nega el torn de replica. Potser qui necessita les lliçons sigui ella. No ho sé. Només volia dir-li que no s'esforçi en intentar donar-me lliçons de "política" barata i bruta.

Salutacions cordials!