dissabte, 8 de març del 2008

ETA marca el final de campanya

Un altre cop el final de la campanya está tacat de sang. Al 2004 un atemptat d'Al-Qaeda a Madrid, va marcar el final de la campanya electoral. Enguany ha sigut ETA amb l'assassinat d'Isaías Carrasco. I no és el primer cop que ETA marca el final de la campanya electoral.

L'altre dia ZP es dirigia a Rajoy dient: què prefereix una política antiterrorista amb 4 morts durant tota la legislatura o una política antiterrorista amb més de 150 morts??? Doncs mirin resulta que ja no són 4, sinó 5 les víctimes del terrorisme durant el govern de ZP.

Les víctimes no són un joc, les víctimes no han de servir per fer campanya electoral.

Ha quedat clar que la llei de partits és inútil, i es que la solució no és il.legalitzar partits. La solució és castigar individualment als assassins.

Ha tornat a quedar clar que l'única solució és el diàleg. Per tant algú s'hauria de replantejar aquesta política d'anar tancant entre reixes a aquells que están disposats a dialogar.

El problema més gran de l'Estat espanyol és històric. El problema és aquesta tossuderia de no voler veure la plurinacionalitat de l'Estat. La tossuderia de voler implantar allò d'UNA GRANDE Y LIBRE. Fins aquest sentiment de creure que només pot haver-hi la nacionalitat espanyola, aquest estat sempre será igual i no avançará.

ETA és només una conseqüència d'això que comentava. ETA és una conseqüència antidemocràtica del que comentava. S'ha d'acabar amb ETA, però no amb els partits polítics.

El que no és pot fer és il.legalitzar partits que pensen que el problema resideix en que no és reconeix la plurinacionalitat de l'estat, i què pel fet de no condemnar els atemptats d'ETA no mereixen estar dins del sistema de partits. Això no és pot tolerar en democràcia.

Mirin el PP encara no ha condemnat el franquisme. I el franquisme ha causat moltíssimes més víctimes que ETA. El franquisme va sembrar el terror, va privar de llibertats fonamentals... I en canvi el PP segueix sent legal.

Cada partit té la seva ideològia i representa certs sectors de la societat, per això en democràcia no s'han d'il.legalitzar. A les eleccions de demà es presenten partits d'ideologia feixista, i en canvi hi ha partits als que se'ls hi ha il.legalitzat les llistes i per tant no es poden presentar. És just? És democràtic?? Jo crec que no.

L'Estat espanyol només té una solució: reconèixer la plurinacionalitat. L'Estat de les autonomies no és suficient, però de moment és el màxim que s'ha pogut aconseguir. El federalisme podria ser una solució vàlida, però ara per ara no están gaire per la feina d'acceptar aquesta idea. És per això que la independència de les nacions que restem des de fa segles oprimides és la solució.

Mentre no es reconegui la plurinacionalitat, seguirem escoltant parlar d'ETA. Mentre no es reconegui la plurinacionalitat seguirem patint el nacionalisme espanyol.

Fins que les nacions oprimides no siguin lliures la pau no existirá a cap lloc del món.