dilluns, 10 de març del 2008

La victòria del vot "in"ÚTIL

Daniel Sirera: "L'estratègia de criminalització del PP a Catalunya no ha funcionat"
Zapatero creu en "una Espanya unida i diversa".

Després d'aquests dos titular, començo.

Primer de tot felicitar als socialistes, sobretot als socialistes catalans, que són qui han donat la victòria al PSOE. El PSOE ha guanyat aquestes eleccions tant bipolaritzades.
La bipolarització ha sigut la estratègia de PP i PSOE per afrontar aquestes eleccions. S'ho van voler jugar tot ells solets. I així ha sigut.
El PSOE ha aconseguit 5 diputats més que al 2004, igual que el PP.
A Catalunya el PSC aporta 4 diputats més que el 2004. Ja ho saben... allò del vot "in"ÚTIL.
El PSOE va optar per fer-se la víctima i fer un discurs criminalitzant al PP, mentre ells semblava que fóssin aquells que han complert totes les seves promeses.
Per la seva banda, Chacón, a Catalunya feia el mateix discurs, però de manera més "progre", dient que el PP seria el pitjor per Catalunya(totalment d'acord), però a la vegada estava treient vots als partits d'esquerres de debò, aquells partits que són d'esquerres, (recordin que el PSOE está tirant cap a la dreta els últims dos anys). A la vegada el PSC es posava medalles per haver paralitzat el trasvassament de l'Ebre, la Llei de paritat, la Llei de dependència... lleis que sembla no s'enrecordéssin que les van poder aprovar gràcies als altres partits d'esquerres. Però com no interessava que la gent ho sabés... SILENCI.

En definitiva, han guanyat els victimistes, els que van sembrar la por i el terror. EL PSOE. El PSOE ha sapigut jugar aquesta carta i els hi ha sortit bé. En canvi(i per sort), el PP no ha sapigut defensar-se ja que lo de criticar al PSOE no dóna resultat ja que costa fer creure a la gent que el PP sigui millor que el PSOE.

Pel que fa Abrera els resultats són d'escàndol. El PSC guanya de manera clara amb el 51.73% de vots(3129), seguit del PP amb un 19.71% de vots. La tercera forta és CiU amb l' 11.87% de vots(718), seguits d'ICV-EUiA amb el 7.22%(470 vots) i Esquerra un 4.46% (270 vots). Després hi ha altres partits però no arriben al centenar de vots, i molts no arriben als 10.

Destacar el 74.09% de participació a Abrera.

Per la meva part dir que des d'Esquerra treballerem per que aquests resultats no es tornin a repetir, almenys a Abrera. No pot ser que el PSC guanyi de forma tant clara, fent que les altres dos forçes d'esquerres quedin amb un resultat tant pobre. Esquerra treballará amb ganes i amb il.lusió. I jo el primer, traslladant les inquietuds dels habitants del Baix Nord al diputat Joan Tardà. Ja que com a membre de les llistes, hauré de treballar pel Baix Nord. Així que ja sabeu...

Per altra banda no dubto de que ICV-EUiA farán el mateix esforç per intentar que els vots d'esquerres no vagin a parar al PSC(centre esquerra). Potser tant ERC com ICV-EUiA hauriem de fer autocrítica... potser no hem sapigut frenar el vot "in"ÚTIL... O potser no hem sapigut moure al nostre electorat... Però TREBALLAREM perquè això no torni a succeïr.

I per acabar, sobre la jornada electoral d'ahir a Abrera... Penosa actuació del sr. Alfons Diaz-Rodríguez(secretari de l'Ajuntament), ja que va confondre les samarretes de la gent de la Plataforma en contra de la pujada abusiva de l'IBI. El senyor secretari sembla que no sap llegir, ja que em va dir que aquesta gent estava fent una protesta en contra del PSC. Senyor secretari: Aquesta gent no están en contra del PSC d'Abrera, están en contra de la pujada abusiva de l'IBI. Vostè pot pensar el que vulgui, pot manipular la informació tant com vulgui, però mai aconseguirá fer callar als ciutadans. Aquesta gent estava en el seu dret d'entrar a votar amb les samarretes que vulguéssin. Per cert va aconseguir contar exactament quants eren??? QUINA POR senyor Alfons!! Això si, va aparèixer un moment i enseguida va desaparèixer, igual que el sr. Solà!! Almenys es podrien haver quedat a donar la cara i explicar el que havien informat a la Junta electoral!! Perqué els mossos no ho sabien, la guàrdia urbana tampoc!! Només ho sabia vostè què és qui va informar, suposo que a la seva manera. Només va fer falta una petita conversa amb vostè per saber com va manipular. Com em pot dir que era una protesta contra el PSC quan a la samarreta només hi posa ABRERA TRENCA EL 28% i surt el logotip de la Plataforma????? Sr. secretàri es va posar vostè en evidència davant d'aquells que encara no sabien qui era.
LAMENTABLE ESPECTACLE per part de l'Ajuntament. MAGNIFICA ACTUACIÓ(pacífica com sempre) de la Plataforma, que va aconseguir fer treballar al sr. Solà i al sr. secretàri. Enhorabona a la plataforma en contra de la pujada abusiva de l'IBI!!