dimecres, 28 de maig del 2008

En contestació a Antonio Soler.

Avui no escriuré sobre política municipal, em reservo l'honor per divendres que hi ha ple ordinari.
Avui m'agradaria parlar de terrorisme sobretot per aclarir unes paraules que ha publicat el sr. Antonio Soler López, primer secretari de l'Agrupació Socialista d'Abrera, en el seu blog.

El sr. Soler escrivia al seu espai reservat per a senyals de tràfic luminiscents, concretament en l'apartat de color verd (que significa que li agrada alguna cosa): "El Estado de Derecho ha actuado, Francisco Javier López Peña, alias "Thierry" y Jon Salaberria, Ainhoa Ozaeta e Igor Suberbiola, han sido detenidos el pasado martes 20 de mayo en Burdeos y puestos a disposición de la justicia." Publicat al seu blog el dia 24.5.08, sota el títol "La palabra es el puente". Gran títol per cert. S'ha de reconèixer la poca relació entre el títol i la imatge del post ja que hi surt la imatge de l'escultura coneguda com "El Pensador" de Rodin. El que pretén l'escultura és representar el pensament i la poesia. No entenc que té a veure amb el diàleg. A no ser que el sr. Soler estigui PENSANT en cridar a l'ordre al seu partit i apostar pel diàleg...+

Feta aquesta explicació segueixo. Jo vaig contestar-li que no feia falta anunciar tant alegrement i com a símbol de victòria la detenció d'aquests etarres, sobretot tenint en compte que van ser els que es van posar al davant durant el procés de diàleg, i Ainhoa Ozaeta sembla ser qui va anunciar la última treva. Jo vaig comentar que era molt fàcil detenir a algú amb qui has estat parlant, posteriorment només s'ha de seguir amb espies o policia especialitzada i quan més convé els detens i queden bé per la foto. En aquell escrit qüestionava que realment aquests personatges fóssin els màxims dirigents de la banda terrorista i que no entenia el significat d'anunciar victoriosament aquelles detencions si teniem en compte que s'está cridant al diàleg amb la banda terrorista i a la pràctica detenen als que dialoguen. No ho entenc. Si algú ho entèn...
Aquest comentari també feia referència al fet que era increïble que el sistema judicial espanyol condemnés a presó a un jove per cremar una bandera, i en canvi existeixin casos d'abús a menors i dones i els implicats en quatre dies estiguin al carrer sota llibertat amb càrrecs.

Aquest comentari no va sortir publicat (ja sabeu que el sr.Soler aposta per la censura), però en canvi va manipular el comentari publicant el següent: "En este blog no se publicará ningún comentario que cuestione las actuaciones del Estado de Derecho, ni que justifiquen la existencia de bandas armadas. Sergi Santamaria, no existen terroristas buenos o terroristas malos, existen terroristas encarcelados o en busqueda y captura.".

Simplement dir que en cap moment he justificat cap banda terrorista. Mai ho faré. El màxim que puc dir és que comparteixo els fins de la banda terrorista, però no els mitjans.
I penso que l'Estat de Dret espanyol és criticable. És i será criticable mentre la justícia no funcioni correctament. És i será criticable quan un home no pugui matar una dona després d'haver estat denunciat mil vegades i no passi res, fins que la dona ja sigui morta. És i será criticable mentre sigui més important l'honor dels símbols de la real pàtria que la seguretat dels ciutadans.

I per acabar dir que m'alegro de la decisió del ministre d'Interior espanyol, Alfredo Pérez Rubalcaba per ampliar en 500 agents el número d'agents dedicats a la lluita antiterrorista. Però també voldria recordar una afirmació de Rubalcaba en data 13 de març de 2003, després de l'atemptat de l'11-M a Madrid: ""Los ciudadanos españoles merecen un Gobierno que no les mienta, que les diga siempre la verdad".
Cadascú que la interpreti com vulgui.

Semàfor vermell a Antonio Soler per manipulador.