dissabte, 31 de maig del 2008

Més de vuit hores d'hipocresia i mentides. Primera part.

Ahir vam assistir a una nova sessió del teatre de la hipocresia ubicat a la sala de plens de l'Ajuntament d'Abrera. Ahir va ser una sessió de 8 hores, és a dir 8 hores de mentides, bajanades i faltes de respecte per part de l'equip de govern. D'ahir destacariem la falta de coherència en les respostes de la regidora Guadalupe Marcos en matèria de l'Escola Bressol; també les respostes del regidor Solà en matèria d'administració i personal, on realment va dir una gran quantitat d'estupideses que ja en parlaré en propers escrits. I per últim destacar també Maria Soler, que es va passar més de mig ple amenaçant amb aixecar la sessió si el públic seguia aplaudint. Des d'aqui li dic, sra.Alcaldessa, entenc que costi d'acceptar que a vostè no l'aplaudeixin, tampoc a cap dels seus regidors, i en canvi aplaudeixin gairebé cada intervenció dels regidors de l'oposició(sense distincions). Segur que aquesta nit ha somiat amb els aplaudiements.

Per començar, i com a jove m'agradaria parlar sobre un dels temes importants del ple d'ahir. Em refereixo a la moció que Esquerra va presentar demanant la creació d'un Consell Municipal de Joves. Un consell que impulsés la participació, la coordinació entre joves. Un òrgan que afavorís l'associacionisme, que dongués veu als joves no associats, que sigués un mitjà de proximitat entre l'Ajuntament i els Joves, on els joves puguin participar de la gestió municipal.

CiU, EuiA, PP i AdA es van sumar a la proposta feta per Esquerra, però... el PSC va dir que no, com sempre. És inútil fer propostes. La política del NO dels socialistes d'Abrera nega totes les propostes que suposin una implicació dels regidors. És a dir, neguen tot allò que signifiqui més feina, més participació dels ciutadans.

La regidora va argumentar que ella esperava que fóssin els joves els que li diguéssin que volien aquest Consell, que volia que fóssin els joves els que li diguéssin qui volien que formés part del Consell. Per cert una idea que ha fracassat en dos ocasions. Sra. Novell... l'home és l'únic animal que ensopega dos cops amb la mateixa pedra, però vostè ara ensopegarà per tercera vegada. No ensopegarà si algú va a dir-li alguna cosa, però molt em temo que això no passarà. I tant de bó m'equivoqui. La senyora regidora va afirmar semblar-li bé la idea proposada, però en canvi va dir que havia de votar que NO, perquè ella tenia una idea, que recordo ha fracassat en dos ocasions.

En definitiva, es va perdre, segons el meu parer, es va perdre una oportunitat històrica. Però bé si la sra.Novell es pensa que l'innauguració del Primer Edifici faraònic de la era Maria Soler li solucionarà tots els problemes referits a la falta d'associacionisme, de cohesió entre joves, de participació...

El sorprenent de tot va ser que quan vaig intervenir en el torn del públic li vaig dir que en les reunions participatives, on els joves vam poder fer les nostres reclamacions per al Pla de Joventut 2007-11, ja es va demanar un mitjà per conduïr les seves pròpies iniciatives, a més de voler rebre informació de com associar-se i organitzar-se. Bé, la sra.Novell va dir que ella en aquell moment no era la regidora. I que més dóna??? Es que no hi havia una regidora??(d'acord que la senyora molt vàlida no és, i que a més preferia venir a berenar al final, que no pas aguantar la reunió sencera), d'acord que no hagin parlat(ja ha passat entre la Lupe i el Pascual, que un fa promeses i l'altre no les pot complir). El tema del diàleg entre l'equip de govern no existeix, no saben el que és. Però la sra. Novell com a regidora actual, es podia haver llegit el Pla local de Joventut 2007-11. Del qual ara n'exposaré un fragment:

"En la redacció d’aquest pla hem vist que la participació ha de ser una eina més que serveixi als joves per organitzar-se i dur a terme iniciatives que els interessin, que els permeti modificar el seu entorn a la seva manera de veure la vida. Aquesta visió del jove com a part decisòria del món que l’envolta, l’hem contrastada amb les dades que ens han proporcionat els mateixos joves d’Abrera,que volen dir la seva respecte les activitats que es programen al municipi, tenen voluntat de col·laboració amb l’Ajuntament. Per aquest motiu, des del Departament de Joventut es crearà una Taula de seguiment del Pla Local de Joventut 2007-2011 mitjançant convocatòria oberta a tots els joves i fent incidència en els participants que han col·laborat en la seva elaboració i en les entitats juvenils del municipi.".

Analitzo: Saben que la participació és una eina fonamental, és a dir que s'ha demanat un mitjà de participació(un Consell Municipal de Joventut, és l'òrgan de màxima participació, a més del més plural). A més es diu que es crearà una Taula de seguiment del Pla Local... home si sembla ser que la regidora encara ni s'ho ha mirat... com podem esperar la creació d'una Taula se seguiment on els joves puguem dir clarament que no s'está fent practicament res del que diu al Pla de Joventut???

Un fragment més: "El foment de l’associacionisme ha de ser una de les línies estratègiques a seguir. Hem continuar treballant amb les entitats i facilitant la seva tasca. Enfortint els vincles establerts i creant-ne de nous. Aplicant els seus coneixements i experiències per arribar als joves. I potenciant la seva visualització al conjunt de la societat per dignificar la seva tasca."

Analitzo: Fomentar l'associacionisme, establint vincles i creant-ne de nous(el Consell podria haver estat el mitjà per aconseguir-ho). Però, es va negar.

A més de engar l'òrgan de participació, també es va negar la revisió de l'actual Pla de Joventut. Un Pla fonamentat en la majoria de temes en unes enquestes que només van contestar 8 persones(en algunes unes poques més, pero mai sobrepassant les 21 respostes). No és això ser demagog, simplement es reclamar una millora. Una millora que mereixem els joves, que fa anys que restem oblidat per l'equip de govern.

A més dir, tal i com es pot llegir al Pla Local de Joventut actual, on apareix una definició del concepte de participació segons la Secretaria General de Joventut, en la qual es reflecteixen tres aspectes fonamentals de la importància de la participació: com a procés social, com a eina, i com a procés d'aprenentatge.

Així doncs, amb la negativa d'ahir de la nostra regidora, en definitiva del PSC(del qual cada dia tinc més dubte del socialisme que practiquen) van negar un procés social, una eina, i l'aprenentatge, l'adquisició d'habilitats, actituds i valors a través de les relacions que implica la participació.


Un altre tema que vaig tocar en la meva intervenció va ser una altra demanda diguem històrica, i que a més ja havia fet pública en la publicació d'Esquerra, ara fa més d'un any. Una demanda que apareix a tots els programes electorals(també entre les 200 Noves Idees del PSC). Parlo de la Sala d'Estudi. Vaig dir que entravem en època de la Selectivitat, d'exàmens finals... i que la nostra biblioteca está tancada la majoria de matins, i tanca aviat per la tarda. Allà s'anuncia la possibilitat d'anar a la Biblioteca de Martorell on s'habilita un espai per estudiar fins passades les 12 de la nit, á més d'estar oberta pels matins. La pregunta va ser que com podia un jove estudiant de 17 anys que s'està preparant per fer la Selectivitat, sense dependre de ningú, podria anar a Martorell, tenint en compte que l'últim tren surt abans de les 00.00h(concretament a les 23.23 surt de Martorell Enllaç direcció Manresa), i tenint en compte que no s'havia habilitat cap autobús per desplaçar-se(igual que es va fer per poder anar al Caprabo). Vaig fer la proposta d'habilitar-ne una al nostre municipi(sense esperar a la posada en marxa del Casal, on si que n'hi haurá una). Fet que seria més fàcil, crec jo desde la meva humil opinió.

La resposta de la regidora Novell va tornar a ser inesperada: "Jo també he sigut estudiant, i estudiava a casa"(més o menys).

Reflexionem... l'alcaldessa va dir que la pujada de l'IBI seria per oferir més i millors serveis als ciutadans. Ahir va quedar demostrat que ens va enganyar, i que els diners de l'IBI servirán per qualsevol cosa menys per oferir més i millors serveis.