diumenge, 18 de maig del 2008

Ensenyament: un dèficit al nostre poble.

Ho vaig escriure fa poc, la falta de previsió del govern local provocará un col.lapse a nivell eduatiu al nostre municipi.
Ja fa falta un segon institut, l'esperem. I si en pocs anys la població d'Abrera ha d'augmentar en un número important, afavorit pel nou barri que es construirá als terrenys on actualment està l'empresa TEDSA, en podria fer falta fins i tot un tercer.
Fa un any es va innaugurar el CEIP Ernest Lluch, i avui dia ja es fan classes al passadís. Falta de previsió?? A què esperen per construïr una tercera escola de primària??? La Construcció la fará la Generalitat, però la demanda potser l'hauria de fer el nostre Ajuntament...

I ara el problema amb l'escola bressol Món Petit, on l'Ajuntament per poder satisfer una promesa feta pel senyor Pascual potser haurá de reduïr la plantilla de professores, provocant així unes limitacions a nivell d'atencions i d'ensenyament que fan por.

L'Ajuntament subvenciona(discriminatoriament) els llibres de text als alumnes d'ensenyament obligatori que ho fan al nostre municipi. Home a sobre que alguns alumnes han de fer classes als passadissos, està bé alguna ajuda en llibres. Però què passa amb els què fan batxillerat, mòduls de grau mitjà i superior, o els què estudien a la universitat???

Abrera necessitaria amb urgència un replantejament del seu model educatiu. No podem estar sense un IES on es pugui fer algun mòdul de grau mitjà, quan la demanda es força elevada, i de pas podriem promocionar una mica el poble. Estaria bé rebre alumnes de mòduls de grau mitjà en comptes de què hagin de marxar els d'aquí.
Estaria bé que l'Ajuntament es preocupés del futur dels seus ciutadans. Estaria bé què l'Ajuntament insistís més en temes educatius: xerrades, exposicions... Que no són pocs els que es queden fent batxillerat per mandra a agafar el tren, i acaben fracassant en l'intent de fer el batxilelrat. Potser si l'Ajuntament ajudés una mica més a l'IES en aquests temes, la situació canviaria...
Estaria bé què l'Ajuntament es preocupés una mica dels estudiants què marxen cada dia als pobles del voltant, o a la gran ciutat. Estaria bé que l'Ajuntament es preocupés pel futur del poble.

Ja els hi va bé aquesta situació, prefereixen que la gent marxi, i així Abrera mantindrá el seu adjectiu "Dormitori". Perquè recordeu, l'objectiu del govern local, és mantenir Abrera en un estat profund de somnolència.
Per què creieu doncs, que no es va informar de la pujada abusiva de l'IBI?, per què penseu que el Butlletí Municipal d'Informació surt quan hi ha notícies(què els interessa)? Per què penseu què l'alcaldessa calla davant segons quines preguntes??
És fàcil, si la gent no s'assabenta de segons quins temes, no diuen res. Però ja ho va dir el Yepes, compreu el diari, perquè l'Ajuntament no és una agència de notícies. Tampoc s'hauria de fer gaire cas d'aquest individu, però tenia raó. Sovint a la premsa apareixen notícies que l'equip de govern mai publicará al Butlletí Municipal. Sovint els partits polítics en comptes de rebre la informació per informació de l'equip de govern, s'enteren a la premsa.

I ja per acabar, fem un repàs als dos últims regidors d'ensenyament:
-Pascual Aguilar: Fa comentaris en favor de "l'escola bona"(Ernest Lluch), desestimant el CEIP Platón. Fa promeses i després no les compleix. Durant el poc temps que vaig formar part del Consell Escolar de l'IES Voltrera, si no recordo malament només el vaig veure un dia. A més ja heu pogut veure en aquest blog la seva trajectòria política, ja heu vist com ha pogut arribar a on està.(no per mèrits propis)
-Guadalupe Marcos: s'estrenava amb les subvencions dels llibres de text. Ja sabeu com va acabar el tema. Pares que no havien rebut les subvencions assistint a un ple amb papers de protesta i fent preguntes, respostes a les quals van acabar d'encendre els ànims. Ja veieu, de moment cap senyal d'una tercera escola per solucionar el problema de les classes als passadissos. I ara el tema de l'escola bressol, en el qual están tots dos implicats.

No anem bé!