dijous, 22 de maig del 2008

Yepes castigat amb abstinència

No penseu malament amb el títol, que jo no faré comentaris de les vides privades.
Ahir hi va haver ple amb tres temes: venda d'una parcel.la enorme, plec de condicions per accedir a una parada al mercat municipal, i inici de canvi de l'escut i la bandera d'Abrera.

Pel què fa el primer punt... el va explicar el nostre regidor de territori i medi ambient, el qual com sempre va fer una explicació llarga. Sincerament, es podria estalviar tantes paraules... Però bé, ahir no va faltar el respecte a ningú, però va dir algunes barbaritats que comentaré al llarg de l'escrit, què són considerable i fins i tot insultants.
Bé pel que fa la parcel.la es pretenia aprovar l'ampliació del termini de venta amb alguns canvis en l'oferta pública ja que han sigut incapaços de vendre-la(gairebé 3 milions d'euros). El sr.Martínez aqui es va lluir dient que no baixarien el preu, però que si hi hagués més d'un competidor l'oferta podria anar a l'alça. Però home, si no l'han comprat, ara pretén què algú fins i tot pagui més del que demanen. Increïble la incredulitat del sr.Martínez. Sembla que l'optimisme del què ahir feia gala Maria Soler s'ha estès a tot l'equip de govern. Aviam quan donen motius a la resta de ciutadans per ser optimistes. Bé es van aprovar les noves condicions amb el vot contrari de CiU,EUiA, PP i AdA, l'abstenció d'Esquerra i el vot favorable del PSC.

El segon punt, sobre el mercat... bé va ser un punt en què es van fer algunes preguntes sobre el plec de condicions. Un punt interessant del "debat" va ser l'apreciació de la regidora de CiU pel que fa al dibuix presentat per l'equip de govern, en que alguns passadissos del mercat tenien la mateixa amplada, aproximadament" que les voreres que rodejen el mercat(1.5 metres), la pregunta va ser que si l'alcaldessa s'en havia adonat d'aquest "petit" detall. Vam veure que no, doncs l'alcaldessa pretenia que en els passadissos podrien passar dos carretons. INCREÏBLE! Falta de previsió??
Finalment a més d'altres preguntes i apreciacions el plec de condicions va ser aprovat amb el vot faborable de tots els grups, exceptuant el PP que es va abstenir.
En aquest punt també es va preguntar a l'equip de govern quina era la impressió i la valoració dels botiguers d'Abrera sobre el fet que només es valorés amb 5 punts sobre 100 el fet que siguin d'Abrera alhora de poder aconseguir una parada al mercat, i quines eren les seves preocuopacions expressades a les reunions mantingudes amb l'Associació de botiguers. Tothom esperava la resposta del regidor de Promoció Econòmica, l'il.lustríssim senyor Josep Maria Yepes, però per sorpresa de tots va respondre el regidor de consum, senyor Ribes, que pel que sembla és qui va a les reunions. Cap valoració per part del regidor de Promoció econòmica a les preguntes de si el Departament de Promoció Econòmica estava dotat suficientment de personal per fer front a les gestions del mercat... Per què?? És que l'han castigat perquè com què quan parla o bé falta a la veritat, o s'inventa excuses, o falta al respecte als regidors???? Sembla que Maria l'ha castigat amb l'abstinència. Abstinència verbal, no sigueu malpensats. No barrejem política i vida privada.

I per últim, el tercer punt. El canvi de l'escut, ja que incompleix la normativa vigent. El sr. Martínez ens va tornar a fer una explicació tècnica, a la seva manera, ja m'enteneu, d'aquella manera que té ell de parlar que adorm qualsevol èsser vivent que estigui present. És tan i tan pesat...Evidentment ha de fer un discurs extens i tècnic perque la gent no s'assabenti de l'incompliment de la llei durant tants anys. En aquest punt fa falta destacar una nova afirmació insultant del sr.Martínez. Va considerar que el tema de l'escut era un tema banal. Home banal si considerem què tenim problemes més importants actualment. Si considerem que tenim un regidor que hauria de dimitir per incompetent, si considerem què tenim una alcaldessa que no veu la realitat d'Abrera, si considerem què si no venen la parcel.la ens quedarem sense uns quants serveis que segons els pressupostos s'havien de financiar amb l'ingrés de la venda. Però tranquils ens va prometre que si no es ven s'aconseguirán altres fonts per financiar les inversions promeses. No descartaria un nou augment abusiu de l'IBI. D'aquesta gent, ja no ens en podem fiar.
El què deia, com un regidor de govern, pot considerar banal l'escut i la bandera del municipi?? Com un regidor de govern pot dir que l'escut i bandera, què són el màxim simbolisme del municipi, sigui un tema banal, quan a més, està incomplint la llei??? El regidor d'Esquerra li va dir que un regidor de govern no podia dir aquestes coses, però el sr. Martinez va respondre que com a historiador li podia assegurar que era un tema banal. Evidentment és banal si el comparem amb un fet històric com la II Guerra Mundial. Però estem parlant d'Abrera i de la seva simbologia, no de la II Guerra Mundial. Com últimament és habitual, el sr.Martínez parla més del que tocaria, i el què és pitjor falta al respecte al poble, en aquest cas infravalorant l'escut del nostre municipi, el nostre símbol, la nostra marca d'identitat.
Reflexioni sr.Martínez, reflexioni. A més, el convido a explicar-se en aquest blog, el convido, a aclarir les seves paraules, que ja veu poden crear incertesa. Escrigui amb el seu nom, no fa falta que s'amagui.