dijous, 12 de juny del 2008

Apostar per les TIC

Durant el darrer ple, el grup de Convergencia va treure al ple una proposta interessant, i que és una llàstima que rebés la negació del Grup Socialista per suposar massa feina i molts diners.
He estat buscant informació sobre la proposta de CiU de millorar els serveis amb les noves tecnologies, és a dir les TIC(Tecnologies de la informació i de la comunicació), precisament el que necessiten els ciutadans d’Abrera: informació i comunicació. Casualitats!

Bé, doncs hi ha un Pla Estratègic anomenat e-Europe 2010, que pretén ser un punt de partida de la nova estrategia de la Unió Europea. El Pla Estratègic proposa augmentar la inversió en les TIC.
El conjunt d’objectius marcats per la Comissió europea apareixen detallats en l’informe: Reptes de la Societat de la Informació europea més enllà de 2005: punt de partida de la nova estratègia de la UE.
Entre els reptes en destacaria la inclusió digital dels ciutadans, evitant una divisió de la ciutadania per raons d’edat o sexe. També s’ha de millorar en l’aspecte de l’Administració Pública, ja que la UE considera insuficient les inversions actuals.
(més informació a http://www.n-economia.com/notas_alerta/pdf/ALERTA_NE_09-2005.PDF) . També a : http://www.guiafc.com/ficha.asp?Id=3&Id_f=27

Hem de pensar que el futur está amb les noves TIC, i es que les avantatges de les TIC són moltes. Començant perquè actuen sobre la informació, tenen la capacitat de penetrar en tots els àmbits, permeten la interconexió a través de la xarxa, ofereixen flexibilitat i ofereixen convergencia tecnològica.

Sembla que l’actual equip de govern no té ganes de posar-se a treballar, no és cap novetat. Ja ho vam poder escoltar: “és massa feina”. Ho va dir el regidor Solà, si no recordo malament. Sembla que l’equip de govern té por a que la gent estigui informada o que a ciutadania pugui fer alguns tràmits a través de la xarxa. I sembla mentida avui que ja tenim fins i tot DNI electrònic, signatura electrònica… i a Abrera ni tan sols es pot fer la inscripció a alguna activitat a través d’internet.

No sé a que es deu aquesta por, aquestes mesures estan avalades per un marc normatiu habilitat de l’Administració Local; lleis com la Llei d’accès electronic dels ciutadans als serveis públics, BOE 23 de juny de 2007(http://www.map.es/iniciativas/mejora_de_la_administracion_general_del_estado/moderniza/Administracion_Electronica.html), o la Llei 30/1992 de Règim Jurídic de les Administracions Públiques.

És cert que hi ha dificultats tècniques i “culturals” en fer aquest canvi de mentalitat, però es tracta de millorar la relació entre la ciutadania i l’Administració. Si es pot fer en àmbits més alts, perquè no es pot fer una simple i senzilla gestió local a Abrera???
És només qüestió de voluntat, però el PSC d’Abrera no en té cap. I just després de rebutjar la proposta, la regidora de CIU comenta que ha enviat una pregunta escrita a través del mail i resulta que no havia arribat... curiós però es va fer palesa la necessitat d'incorporar millores tecnològiques.