dilluns, 9 de juny del 2008

Ni Mortadelo en el millor còmic faria riure tant com el sr.Martínez.

Avui he rebut un mail del sr. Martinez escrit en hores de feina i des del mail de l'Ajuntament donant-me l'enhorabona per la victòria de la candidatura Gent d'Esquerra a les eleccions internes d'Esquerra Republicana de Catalunya. La felicitació anava acompanyada d'unes paraules amb segones intencions.
El sr. Martínez deia que per haver aconseguit la majoria simple de vots no afecta la legitimitat de la victòria. I que sempre s'aprén dels errors.(referint-se a les meves paraules que en que deia que el PSC d'Abrera té la majoria absoluta en regidors, però no en vots, i que ara es pensa que Gent d'Esquerra(la candidatura guanyadora) farà igual que ells)
La meva reacció ha sigut de sorpresa, he contestat que gràcies, pero que no era un 35, sinó un 37 i poc per cent dels vots. I que tot i tenir legitimitat per formar una executiva unicament amb gent de la candidatura, s'intentará fer-ne una consensuada i amb la màxima representació possible. Exactament li he contestat això:
"Estava rellegint el mail, veig que hi ha alguna cosa que va amb segones...Sobre el percentatge que legitima la democracitat dels resultats, fixa't que igual que el PSC a Abrera no obté la majoria absoluta, però Gent d'Esquerra tot i poder formar una executiva amb la gent de la candidatura, es reunirá amb les altres tres i intentarán de fer una executiva consensuada. Una diferència amb Abrera: A Esquerra tot i poder fer el que vulguin, comptem amb el que tu anomenes "grups minoritaris" perque també han estat votats i mereixen tenir certa representació.Dels errors s'aprèn, aviam si apreneu d'una vegada ja!"
EL sr. Martínez ha contestat amb menyspreu dient que en democràcia no fa falta obtenir més del 50% dels vots per poder governar i deixar a la resta que s'hagin presentat al lloc on els pertoqui, és a dir marginant-los.
I està clar, aquí el PSC ho ha demostrat. El sr. Martínez té raó, però potser parlant de política municipal s'hauria de comptar amb tothom, que tots tenim el mateix objectiu: millorar Abrera. Bé, exceptuant el sr.Yepes que no té cap ambició.
Sr.Martinez, la gent d'Esquerra tenim una gran cultura democratica, no com vostès. Crec que una candidatura que rep menys vots que una altra mereix respecte, mereix estar representada pel fet que representa a una part de la ciutadania, i en aquest cas, de militants. Esquerra fará una executiva amb el màxim consens possible. I no com el PSC d'Abrera, que ha format un govern totalitari i que no respecta a la resta de forçes polítiques, ni a les associacions.
Jo reconec que em queda molt per aprendre, però sóc jove. Vostè té certa experiència i un títol universitari (o així ho va donar a entendre en dir que era historiador), i a més és regidor del govern local, i hauria de demostrar com a mínim respecte pels ciutadans. Fixi's que no li demano entendre el meu concepte de política municipal, i no crec que sigui l'únic amb aquesta visió del concepte de política municipal.
Què és això d'anar enviant mails als ciutadans intentant demostrar una superioritat que és inexistent??? És per això que està vostè a dedicació exclusiva?? Segur que a la gent que li han apujat l'IBI per poder-lo mantenir no li fa molta gràcia. Segur que als regidors de l'oposició no els hi fará molta gràcia el seu menyspreu.
Ara bé, segur que pretenia que publiqués les seves paraules literalment, però miri, no ho faré, no cauré en la trampa. Però des d'aquí el convido a fer-les públiques, s'atreviria??? Jo crec que si doncs ja ha mostrat que és capaç de fer discursos amb una gran dosi de menyspreu publicament, i ara no es publiquen les actes. No serà per por sr.Martínez???.
Sr.Martínez reflexioni una mica siusplau. El poble d'Abrera li agrairá.
Sr.Martinez respecti una mica als ciutadans als quals está representant! És un consell d'un estudiant de primer de polítiques que vol que el seu poble deixi d'estar governat per una colla de regidors que han demostrat la seva falta de voació al llarg d'un any (alguns durant 5). Dels errors s'aprèn senyor Martinez, vostè n'ha comès tants en un any que ja podria ser hora d'aprendre, no creu?