diumenge, 8 de juny del 2008

Lliçó de democràcia

Ahir els militants d'Esquerra vam donar una lliçó de democràcia interna a la resta de partits polítics catalans i espanyols.
Podria dir que dels objectius més pròxims ja n'hem complert un: escollir el nou president i el nou secretari general d'Esquerra. I sense cap dubte, la militància va escollir les dues persones que més garanties oferien. Renovació, alhora que experiència i tant treball demostrat al llarg dels anys.
Joan Puigcercós és el nou líder del partit, la persona que d'ara en endevant apostará per una renovació de la cúpula del partit, apostant per les cares noves, però també per l'experiència. Com a primera prioritat: definir una estratègia política de cara al Congrés de dissabte que ve.
Joan Ridao és el nou secretàri general, la persona que d'ara endevant marcará les pautes a seguir. En Joan és una persona aparentment seriosa, i sobretot accesible, que és el que necessita la militancia de base. Ridao, la persona idònia per aquest càrrec.
Ahir va guanyar la candidatura de Gent d'Esquerra, i va guanyar tota la gent d'Esquerra, i es que el nom de la candidatura engoloba a tota la militància, i reflexa clarament quina és la voluntat d'aquesta candidatura que ahir va guanyar a les urnes.
Enhorabona a tots els que hem fet possible i hem contribuit a que Joan Puigcercós sigui el nou president, i Joan Ridao el nou secretari general. I sobretot gràcies a aquells militants que primer van avalar la candidatura, i que ahir van depositar la seva confiança en la candidatura a les urnes.

Parlava d'objectius democràtics, i es que el segon està marcat al 2014, quan els catalans i catalanes, exercirán el seu dret a decidir. El dia en que el poble català utilitzarà el seu dret a decidir si vol ser lliure. Moment en què el poble català donarà una lliçó a l'Estat espanyol, que segueix negant-se a reconèixer les nacionalitats que conviuen al territori, les diferents cultures que hi conviuen... Moment en que l'Estat espanyol podrà dir que és democràtic. De moment ho pot dir, però ningú s'ho creu.
A l'Octubre vinent espero que el poble basc pugui exercir el seu dret a decidir. I com a dit recentment el lehendakari Ibarretxe: "Euskadi jugará algún dia la Eurocopa". Igual que Catalunya i igual que la resta de pobles que resten oprimits.
Visca l'independentisme!